Opbaren

Opbaren

U heeft de keuze om de overledene thuis op te baren.

Bij een thuisopbaring heeft u de mogelijkheid elk moment bij de overledene te zijn. Hierdoor kun je zien dat het fysieke lichaam langzaam verandert. Voor de ene persoon kan dit helpen bij het afscheid nemen. Anderen herinneren zich liever de overledene zoals ze was toen ze nog leefde.

Echter is er sinds enkele jaren de mogelijkheid tot lichte balseming.

Dit helpt te voorkomen dat de conditie van het lichaam snel achteruit gaat. Hierdoor is er ook geen koeling meer nodig, wat een zoemend geluid produceerde.

Bio Sac

Een andere methode die sinds kort wordt gebruikt is het conserveren van het lichaam door de zogenaamde Bio Sacs die op het lichaam worden neergelegd; ook hierbij is dan geen koeling meer nodig.

Heeft u een bovenwoning en is er geen lift aanwezig in uw pand? Meestal kan er alsnog een oplossing bedacht worden, mocht u een thuisopbaring wensen. Verder zijn er in Almere en omgeving diverse mooie uitvaartcentra. Wij kunnen u helpen een geschikte locatie te vinden.

Neem vrijblijvend contact op met ons

Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op. Bel bij spoed direct naar 06 – 47 64 39 99