Groene uitvaart

Groene uitvaart

Osiris Uitvaart Almere werkt graag mee de wereld om ons heen zo schoon mogelijk achter te laten met als motto: alle beetjes helpen. 

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang dat iedereen zijn steentje moet bijdragen aan het schoonhouden van de aarde. Ook al wordt de uitvaartsector niet gezien als een grote milieuvervuiler, toch kunnen ook hierin milieuvriendelijkere keuzes worden gemaakt. Osiris Uitvaart Almere denkt graag met u mee om de uitvaart zo groen mogelijk te maken. Een uitvaartbus of uitvaartfiets kan als vervoersmiddel worden ingezet. Verder kunnen de genodigden gevraagd worden gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Osiris Uitvaart Almere heeft een aantal alternatieven voor u:
–          Fair trade manden en kisten van GreenCoffins
–          Een wade van biologisch geteeld katoen in plaats van een kist (Wikkelgoed).
–          Bios Urn™

Een urn voor crematie as. Onderste helft is voor het bewaren van de as, en bovenste deel voor het planten van de zaailing. U kunt deze urn in uw tuin ingraven en de as fungeert als voedingsbodem voor de plant. Terug naar de natuur. Onderdeel van een duurzame uitvaart en Osiris Uitvaart Almere is verkooppunt voor de bios urn.

Deze laatste vereist iets meer uitleg; na de crematie zal de  as in de Bios Urn geplaats worden. In de bovenzijde van de urn wordt een zaailing geplant. Vervolgens wordt de urn in de grond geplaats, waarbij de as fungeert als voedingsbodem. De urn zelf composteert en op de plek waar uw geliefde geplaatst is, groeit een nieuwe plant. Meer informatie kunt u lezen via Bios Urn™, of neem contact met ons op via het contact formulier.

 

Neem vrijblijvend contact op met ons

Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op. Bel bij spoed direct naar 06 – 47 64 39 99